Duvarlar
Alçı Levha Duvarlar
Alçıpan Kuru Duvar Sistemleri sizlere minimum malzemeyle hızlı, uygulaması kolay, gerekli yalıtım değerleri ihtiyacınıza göre belirlenebilen pürüzsüz taşıyıcı olmayan bölme duvarlar sunar. Sinema, işyeri, otel, alışveriş merkezi, hastaneler gibi ticari yapılarda ve apartmanlarda; kaba inşaatı ve taşıyıcı duvarları tamamlanmış mekanların odalara bölünmesinde ya da iki konut arasında uygulanır. Sistemin Avantajları: · Kolay ve hızlı montajı yapılabilen, · Minimum malzemeyle işçilikten ve zamandan tasarruf ederek ekonomik duvarlar yaratabilen, · Binanın deprem riskine karşı yükünü hafifleten, · Mükemmel ısı ve ses yalıtımı sağlayan, · Tesisat elemanlarını ve diğer görünmesi istenmeyen sistemleri rahatça gizleyebilen, · Nefes alıp veren, bakteri üretmeyen bölme duvar sistemleridir.
Özellikleri :
* Alçıpan' ın ph değeri insan vücuduyla aynıdır; bakteri üretmez.
* Deprem sarsıntılarında esneyebilen yapısı sayesinde patlamaz ve yıkılmaz.
* Alçıpan hafiftir, 1m boyaya hazır Alçıpan bölme duvar tuğla duvardan 9 kat daha hafiftir. Bu depremden daha az etkilenmesi anlamına gelmektedir.
* Alçıpan ile eviniz nefes alır. Alçıpan içerisinde bulunan su moleküllerini bulunduğu ortamın nemi azaldığında ortama geri verir,
* Alçıpan Bölme Duvarlar yer kaybına yol açmaz; minimum 7.5 cm duvar kalınlığı ile düzgün bir duvar elde edersiniz.
* Alçıpan ile oluşturduğunuz bir duvarı istediğiniz zaman kolaylıkla demonte edebilir, böylece mekanınızı genişletebilir veya küçültebilirsiniz.
* Hızlı ve kolay montaj sayesinde işçilikten ve zamandan tasarruf edersiniz.
Tuğla Duvarlar
Tuğla duvarlara başlamadan önce tuğla örgüsü- özellikle köşe, kapı/ pencere kenarı, açılı köşe, baca gibi yerler- düşey iç ve dış derzler üst üste gelmemek üzere, masabaşında çizim olarak halledilmelidir. Sonra bu örgü özellikleri ustalara iş üzerinde bizzat uygulayarak gösterilmelidir.
Tuğla duvarlar tozlarından temizlenmiş, gerektiğinde ıslatılmış tuğlalarla tam yerlerinde, tamamen ipinde, şakulünde ve gönyesinde işlenmeli; Düşey derzler harç ile tamamen doldurulmalı, her iki yüzdeki fazla harçlar malanın keskin kenarı ile kazınıp alınmalı, boşluklar doldurulmalıdır. (Hiçbir tuğla ya da parça tuğla, delikleri yüzeylere gelecek şekilde kullanılmamalıdır).
Tuğla sıraları yatay olmalı, bu durum her bir metre yükselmede kontrol edilmelidir. Kiriş alt düzeylerinde özellikle dikkatli olunarak, buralara tüm duvar boyunca standart ya da eşit yükseklikte kesilmiş tuğla işlenmesine ve bu son parçaların kiriş altına iyice harç doldurularak sıkıştırılmasına özen gösterilmelidir. /Daha iyisi son 15- 20 cm. nin tuğlaları, 30-45 derece konarak iyice sıkıştırılmalıdır).
Yarım tuğla duvarların- devrilmemeleri ve harçların tam kat yükünü taşıyacak sertliği elde edebilmeleri için-bir defada tam kat olarak değil en çok 1.5 metre yüksekliğe kadar örülmesi, devamının en az 6 saat sonra yapılması uygun olur.
Betopan Duvarlar
Betopan ağaç ve çimentonun fiziksel karışımıdır. Betopan hafif ( 8mm kalınlık = 10 Kg/m²), yanmaz (A2), nem ve sudan etkilenmez bir yapıya sahiptir.
Zırhlı Betopan kompozit bir malzemedir. Üç katmandan oluşur. Malzemelerin her iki dış yüzeyi 2 mm silis kaplı olup taşıyıcı orta tabaka klasik Betopan yapısındadır. Bu kompozisyon malzemenin zorlu koşullara daha fazla dayanmasını sağlamaktadır. Malzemenin ömrü bina ömrü ile sınırlıdır. Ayrıca dış yüzlerde bulunan silis ve çimento karışımı boya tutuşunu artırmaktadır. Kompozit yapısı sayesinde yeni malzemenin ebatsal hareketleri önemli ölçüde azalmış ve biçimsel olarak da kararlı hale gelmiştir.
Zırhlı Betopan ahşap desenli ve taş desenli levhalar halinde üretilmektedir. Ahşap desenli Zırhlı Betopan "Yalıpan" ve taş desenli Zırhlı Betopan da "Taşonit" adıyla markalaştırılmıştır.Yalıpan ve Taşonit isimli ürünlerimizin cephe sistemlerinde "havalandırmalı" veya "soğuk cephe" isimleriyle de bilinen "giydirme cephe" prensipleri kullanılmıştır, özel konstrüksiyonu da tasarlanarak çözüm getirilmiştir.
Yapıların dış cepheleri, sürekli yıpratıcı etkenlerle karşı karşıyadır. Su, rutubet, don olayları, hava kirliliği, sıcaklık farkları, hava akımları ve rüzgar yükleri bu etkenlerden ilk akla gelenlerdir. Dış cephe sisteminin yapıyı ve kendisini bu olumsuz koşullardan koruyabilmesi gereklidir.